Vi firar 15 år!

Idag har Tina och jag drivit Södertörns Hundcenter i 15 år! Vi har tagit hand om flera hundra hundar genom åren! Det finns bara ett fåtal hunddagis i Sverige med lika lång erfarenhet.

Dom hundar jag minns mest är dom som har varit besvärliga J

Vi hade en stor blandras som hade ett omriktat beteende. När han inte kunde nå och bita andra hundar så bet han den som höll i kopplet i benet. Med lite träning så slutade det med att han bara bet sin egen husse i benet men inte oss J

Vi hade en korthårig Collie och en Border Collie som tillsammans kunde trasa sönder en soffa eller göra konfetti av en fäll på nolltid.

En Boxer som skrämde allt och alla som kom till dagis genom att ta sats längst inifrån boxen och skällandes kasta sig med hela sin tyngd mot gallret. Han var känd i hela Tullinge.

En stor förändring som har skett genom åren är hundmaten! Från början åt alla dagishundar vårt torrfoder, men nu har var och varannan hund en egen bytta med specialmat.

Det är foder med extra glukosamin för att minska ledvärk, rasspecifika foder, foder för överkänsliga/allergiska hundar, tillväxtfoder, storleksanpassat foder, färskfoder, till och med torrfoder som har kulor utformade för hundar med underbett. Det senaste som finns på marknaden är foder som är anpassat för stadshundar! Jag trodde (hoppades) att det var ett skämt.

Tänk om hundägare la lika mycket energi på att motionera och aktivera sina hundar som dom lägger på att hitta den bästa och godaste maten…

Jag är stolt över vårt hunddagis, här får hundarna vara hundar! Dom får springa fritt, dom motioneras med cykel, kickbike, joggingturer, t.o.m. skidor har hänt. På somrarna får dom simma i sjön. Dom får gegga ner sig i hundgårdarna så duschar vi av dom sen. Vi gör även utflykter till ett sandtag där hundarna kan sträcka ut rejält. Vi har nosaktivering ute i hundgårdarna och på promenaderna.

På många andra hunddagis har man inte samma möjligheter utan hundarna måste motioneras i stora klungor på asfalt och hundarna får aldrig möjlighet att springa fritt.

Trots att jag har jobbat med hunddagiset i 15 år så tycker jag fortfarande att det är lika roligt att komma till jobbet. Jag tröttnar aldrig på långa skogspromenader eller att aktivera understimulerade hundar så att dom blir mer harmoniska.

//Karoline

hus